30 Kasım 2009 Pazartesi

Barselona




                          

BARCELONA, MADRİD VE ENDÜLÜS TURLARINIZ İÇİN TÜRKÇE REHBERLİK HİZMETLERİ, MÜNFERİT VE GRUP SEYAHATLERİNİZ İÇİN KONAKLAMA HİZMETLERİ, MAÇ BİLETLERİ, OTOBÜS KİRALAMA, ŞEHİR TURU VE ÇEVRE GEZİLERİ


guiaturca@gmail.com



01 - "TARİHİ BARCELONA" TURU; Gotik Mahalle, La Ribera ve Picasso Müzesi Turu / 4 saat


Barri Gotic, Barselona’nın en eski yerleşim bölgesidir. Labirentli sokakları ve küçük meydanları ile şehrin ortaçağ atmosferini yaşayabileceğiniz yegane bölgesidir. Bununla birlikte, Gotik Mahalle'de, 2400 yıl öncesinin Roma yerleşkesi Barcino'nun ilginç izleri keşfedilmeyi bekliyor. İki saatlik tarih ve kültür dolu bu keyifli keşif sırasında Yahudi Mahallesi'ne girerek İspanyol'ların ünlü tatlısı churros ve soğuk badem içeceği horchata'nın da tadına bakabilirsiniz.

Tur sırasında göreceğimiz yerlerden bazıları :

Las Ramblas Caddesi, La Boqueria Açık Hava Pazarı, Plaça Reial, Gran Teatre del Liceu (Opera), Gaudi’nin yaptığı Güell Sarayı, Deniz Müzesi, Balmumu Heykel Müzesi, Erotik Sanatlar Müzesi, Cristof Colomb Anıtı, Santa Eulalia Katedrali (Barselona Katedrali), Sant Jaume Meydanı, Belediye Sarayı, Katalunya Hükümet Binası, Kraliyet Meydanı ve Barselona Tarih Müzesi, Portal de’l Angel Alışveriş Caddesi, Roma Augustus Tapınağı'nın Kalıntıları, Picasso ve Dali'nin yemek yediği restaurant, espadrilleri dünyaya tanıtan ünlülerin espadril mağazası, Musevi Mahallesi, Barcelona'nın en güzel gotik bazilikası Santa Maria del Mar, Fossar de les Moreres Anıtı, son trend El Born Bölgesi, ünlü tapas barlar ve Picasso Müzesi.

Tur başlangıç ve bitiş yeri: Las Ramblas veya Plaza Catalunya
Tur Başlangıç Saatleri: Gün içinde istenilen herhangi bir saat
Ulaşım Şekli ve Kişi Başı Ortalama Ulaşım Maliyeti: Yürüyerek. Ulaşım maliyeti yoktur.
Yürüyüş Zorluğu: Yokuşsuz, kolay. Performansa göre molalar verilebilir.
Fiyata Dahil Olmayanlar: Yeme içme ve Picasso Müzesi Girişi.

Tur Ücreti:

1 kişi – 60 €
2 kişi için kişi başı - 35 €
3 kişi için kişi başı - 30 €
4- 8 kişi için kişi başı - 25 €
9-12 kişi için kişi başı - 20 €

Türk rehber eşliğinde size özel, Türkçe Barselona, Madrid, Endülüs, Lizbon şehir turları için mail atınız: guiaturca@gmail.com


02 – "MODERN BARCELONA & GAUDİ TURU"; Gaudi'nin Eserleri ve Modernisme Sanatı / 5 saat

Dört saatlik turumuzda Barcelona’nın tarihi bölgesinin dışında kalan ve mutlaka görülmesi gereken en önemli yerlerini gezecek, yakından tanıyacağız.

Tur sırasında göreceğimiz yerlerden bazıları:

Turumuza Barcelona'nın biraz dışında kalan, Gaudi'nin ünlü parkı Güell Park ile başlıyoruz. Uzun bilet kuyruklarında beklemeden hızlı giriyoruz. Sonraki durağımız Barcelona'nın bir numaralı eseri, Antonio Gaudi’nin en ünlü şaheseri La Sagrada Familia. Yine uzun bilet kuyruğunda beklemeden içine giriyor ve bu fantastik yapının sırlarını içeriden ve dışarıdan keşfediyoruz. Sonraki durağımız Eixample Bölgesi (Modern Barcelona)'nin en prestijli caddesi Passeig de Gracia. Burada Gaudi’nin ünlü evleri Casa Battlo ve Casa Mila (La Pedrera), Casa Amatler, Casa Lleo Morera gibi sıradışı yapıları göreceğiz. Turumuz şehrin kalbi Plaza Catalunya'da sonlanacaktır. Bu turda Barcelona'yı Barcelona yapan Gaudi'yi, Gaudi'nin eşsiz sanat tarzını, ilginç hayatını, Barcelona'nın en şık bölgelerini keşfedeceksiniz. İlave olarak pratik gezi bilgileri metro kullanımı, ekonomik metro biletleri, wc, kişisel güvenlik, müze girişleri, en iyi restaurant ve tapas barlar, gece hayatı, Katalan kültürü ve tarihi vb konular üzerine geniş bilgi sahibi olacaksınız.

Tur Başlangıç ve Bitiş Yeri: Plaza Catalunya
Tur Başlangıç Saatleri: Tercihen öğleden önce veya sonra
Ulaşım Şekli, Kişi Başı Ortalama Ulaşım maliyeti: Yürüyüş + Metro (Metro maliyeti kişi başı yaklaşık 3 €. İstenirse taksi veya özel araç da kullanılabilir)
Yürüyüş Zorluğu: Az Yokuşlu / Orta Derece
Fiyata Dahil Olmayanlar; Güell Parkı ve La Sagrada Familia Giriş Ücreti

Tur Ücreti:

1 kişi – 80 €
2 kişi için kişi başı - 45 €
3 kişi için kişi başı - 40 €
4- 8 kişi için kişi başı - 30 €
9-12 kişi için kişi başı - 25 €


Türk rehber eşliğinde size özel, Türkçe Barselona, Madrid, Endülüs, Lizbon şehir turları için mail atınız: guiaturca@gmail.com




03 – Tam Günlük Barcelona Şehir Turu / 8 saat

Tam günlük Barselona turumuz sırasında şehrin birincil öneme sahip tüm sanat eserleri, anıtları ve mutlaka görülmesi gereken yerlerini keşfedeceksiniz. Şehrin mutlaka uğranılması gereken yeme içme, dinlenme mekanlarında yapılacak duraklamalar ile 8 saatlik gezimizin nasıl geçtiğini anlamayacak, turumuzu keyifli bir biçimde sonlandıracağız. Bu turumuzda hem eski Barcelona'yı, Katalanlar'ın Osmanlı ve Müslümanlarla ilgili bazı ilginç kesişim noktalarını, Roma şehri Barcino'nun çok görünürde olmayan ilginç izlerini, anıtlarını ve aynı zamanda çağdaş Barcelona'yı oluşturan Gaudi ve Modernisme akımını tanıyacağız. Turumuzun sonunda, zihninizde yeni kapılar açılacak, daha önce tanımadığınız, bambaşka bir Katalonya ile karşılaşacaksınız.

Tur sırasında göreceğimiz yerlerden bazıları:

Barcelona’nın simgelerinden Parc Güell'e uzun bilet kuyruklarında beklemeden giriyoruz. Antonio Gaudi’nin en ünlü eseri La Sagrada Familia'yı uzun bilet kuyruklarında beklemeden içeriden ve dışarıdan geziyoruz. Diğer yerler; l'Eixample (Modern Barcelona ), şehrin en prastijli caddesi Passeig de Gracia, Gaudi’nin ünlü evleri Casa Battlo ve Casa Mila (La Pedrera), Casa Amatler, Casa Lleo Morera, Plaza Catalunya, El Corte Ingles, Las Ramblas Caddesi, Boqueria Açık Hava Pazarı, Gaudi'nin Güell Sarayı, Cristof Colomb Anıtı, Barri Gotic (Eski Barcelona), Barcelona Katedrali, Gran Teatre del Liceu (Opera), Deniz Müzesi, Barcelona Teleferiği, Monjuic Tepesi ve Mirador, Olimpiyat Stadyumu, Calatrava Kulesi, San Jordi Spor Salonu, Sardana Anıtı, Pueblo Espanol, Catalunya Milli Sarayı ve Müzesi, Plaza Espana, Mudejar stildeki tarihi Boğa Güreşi Arenası, Barselona Fuar Alanı..Ayrıca Barcelona'nın en şık churros pastanesinde çikolatalı churros yiyecek, şehrin en iyi tapas barlarından birinde tapas / paella yiyebileceğiz.

Tur başlangıç ve bitiş yeri: Plaza Catalunya
Tur Başlangıç Saati: 10:00
Ulaşım Şekli; İsteğinize göre "metro+funiküler", taksi veya özel araçla olabilir.
Yürüyüş Zorluğu: Bir miktar yokuş vardır, metro+funikler ile yapılırsa yorucu olabilir.
Ücrete Dahil Olmayanlar: Ulaşım masrafları. Müze Girişleri.

Tur Ücreti :

1 kişi – 120 €
2 kişi için kişi başı 70 €
3 kişi için kişi başı 60 €
4- 8 kişi için kişi başı 50 €
9-12 kişi için kişi başı - 40 €


Türk rehber eşliğinde size özel, Türkçe Barselona, Madrid, Endülüs, Lizbon şehir turları için mail atınız : guiaturca@gmail.com




04 – Picasso, Gaudi, Dali ve Miro’nun İzinde. Tam Günlük Sanat Turu / 8 saat

Nasıl ki İstanbul Boğazsız, Paris şehri Eyfel kulesiz düşünülemezse Barcelona da sanatsız ancak sıradan bir şehir olurdu. Moderniz, sürrealizm ve kübizm akımlarının dünyadaki en önemli dört temsilcisini dünyaya kazandırmış olan bu şehri sanatın nasıl varettiğini çeşitli açılardan gözlemleyecek, şehrin ruhunu anlamada bir adım daha ileri gideceğiz.

Tur sırasında göreceğimiz yerlerden bazıları :

Picasso Müzesi, Miro Müzesi, Casa Battlo, La Sagrada Familia, Miro ve Gaudi’nin şehir içinde açık havada yer alan eserleri . Müze giriş ücretleri girişte katılımcılar tarafından ödenecektir.

Tur Başlangıç ve Bitiş Yeri : Plaza Catalunya veya otelinizden
Tur Başlangıç Saatleri: Sabah 08:00 – 10:00 arası
Ulaşım Şekli ve Kişi Başı Ortalama Ulaşım maliyeti: Metro ve yürüyüş ile 3-4 €.
Yürüyüş Zorluğu: Orta üstü

Tur Ücretleri :

1 kişi – 110 €
2 kişi için kişi başı 60 €
3 kişi için kişi başı 50 €
4- 8 kişi için kişi başı 40 €
9- 12 kişi için kişi başı 35 €


Türk rehber eşliğinde size özel, Türkçe Barselona, Madrid, Endülüs, Lizbon şehir turları için mail atınız : guiaturca@gmail.com




05 – Yarım Günlük Tapas, Paella ve Flamenco Turu / 4 saat

Paella, İspanyolların genellikle deniz mahsullü olarak tükettikleri dünyaca ünlü safranlı pilavıdır. Ana yemek olarak yenir. Tapas ise; günümüzde çeşitleri altıyüze kadar ulaşmış, İspanyolların içki yanında sık sık tükettikleri mezelerdir.
Barselona’ya gelen bir çok ziyaretçi yeterince bilgi sahibi olmadığı ve sürekli turistik bölgelerde gezindikleri için yediklerine hem yüksek ücretler ödemekte hem de İspanya’nın en gelişkin ve yenilikçi mutfağı olan Katalan mutfağını ve İspanyol mutfağını doğru şekli ile tanıyamamaktadır. Bu amaçla basit malzemelerle muhteşem lezzetler sunan bu özel mutfağın tapaslarını ve paellasını en doğru ve en iyi yapan yerlerde tadacak ve sonrasında da Barselona’nın en iyi tablaolarından birinde İspanya’nın geleneksel içeceği sangria eşliğinde muhteşem bir flamenko şov izleyerek bu eşsiz dans ve müzik kültürünü yakından tanıyacağız.

Not : Tur ücretlerine yiyecek – içecek ve flamenko giriş ücreti dahil değildir. Katılımcılar restaurantlarda kendi hesaplarını ödeyecektir. Flamenco şov ücreti ise bir içki dahil kişi başı 35 €’dur.

Tur başlangıç ve bitiş yeri: Ramblas, Plaza Catalunya veya otelinizden
Tur Başlangıç Saatleri: Akşam 18:00
Ulaşım Şekli ve Kişi Başı Ortalama Ulaşım maliyeti: Yürüyüş. Ulaşım maliyeti yoktur.
Yürüyüş Zorluğu : Kolay

Tur Ücretleri :

1 kişi – 60 €
2 kişi için kişi başı - 40 €
3 kişi için kişi başı - 30 €
4- 8 kişi için kişi başı - 25 €
9-12 kişi için kişi başı - 20 €


Türk rehber eşliğinde size özel, Türkçe Barselona, Madrid, Endülüs, Lizbon şehir turları için mail atınız : guiaturca@gmail.com




06 – Barcelona by Night Gece Turu / 6 saat

Barselona Avrupa’nın geceyi en artistik ve sıradışı yaşayan şehridir diyebiliriz. Birbirinden ilginç, yaratıcı ve keyifli barları, gece kulüpleri ve canlı performans mekanları ile Barselona'da çok keyifli anlar geçirebilirsiniz. Şehrin dezavantajı ise bu mekanların belli bölgelerde toplanmamış olmasıdır. Bu sebepten dolayı maalesef bulmak için özel çaba harcamayan ziyaretçiler Barcelona’yı bu yönü ile tanıyamamaktadır. Bu turumuza muhteşem bir ses-ışık gösterisi “la font magica” yı izleyerek başlayacak ve ardından exiample bölgesinde yer alan ve Barselona'lıların buluştuğu en popüler tapas barlardan birine gideceğiz. Turumuz yakınlardaki Barcelona’nın ünlü gay bölgesi olan Gaixample’yi keşif ile devam edecek. Bir sonraki durağımız ise yine Barselona’lıların tercih ettiği ve popüler yerel grupların sahne aldığı en in mekanlardan birisi. Programda sizlerin ilgi ve zevkleri doğrultusunda değişiklik yapılabilir.

Not : Giriş ücretleri, yiyecek – içecek ücretleri tur fiyatına dahil değildir. Rehberin giriş ücretlerini katılımcılar ödeyecektir.

Tur başlangıç ve bitiş yeri : Ramblas, Plaza Catalunya veya otelinizden
Tur Başlangıç Saatleri : Akşam 20:00
Ulaşım Şekli ve Kişi Başı Ortalama Ulaşım maliyeti : Metro ve yürüyüş. 3 €
Yürüyüş Zorluğu : Kolay

Tur Ücretleri:

1 kişi – 70 €
2 kişi için kişi başı - 50 €
3 kişi için kişi başı - 40 €
4- 8 kişi için kişi başı - 30 €
9-12 kişi için kişi başı - 25 €


Türk rehber eşliğinde size özel, Türkçe Barselona, Madrid, Endülüs, Lizbon şehir turları için mail atınız : guiaturca@gmail.com




07 – Tam Günlük Salvadar Dali Müzesi / Figueres ve Girona Turu / 9 saat

Bu tam günlük turumuzda 20. Yüzyıl’ın en ünlü sürrealist sanatçısı Salvador Dali’nin en geniş koleksiyona sahip olan müzesini ve Avrupa’nın en iyi korunmuş Ortaçağ şehirlerinden biri olan Girona şehrini ziyaret edeceğiz. Barcelona’dan 140 km uzaklıktaki Figueres kentinde yer alan bu müzede Dali’nin en ünlü enstelasyon, resim, heykel ve mücevher tasarımları sergilenmektedir.

Tur sırasında göreceğimiz yerlerden bazıları :

Girona’da göreceğimiz yerler arasında dünyanın en geniş Gotik kubbesine sahip Girona Katedrali, Avrupa’nı en iyi korunmuş Musevi Mahallesi El Call, Onyar Nehri, Sant Feliu Kilisesi ve Hristiyanlar tarafından yapılmış ilk ve tek hamam olan Bany Arabes’i gezeceğiz.
Dali’nin doğduğu ve yaşadığı Figueres kentinde bulunan Salvador Dali Müzesi’nde ise müzenin avlusunu, üç kat sergi salonunu, mezarının bulunduğu cript, yatak odası ve en ünlü eserlerinin yer aldığı salonları gezeceğiz. Dilerseniz çıkışta müzenin hediyelik eşya mağazasından alışveriş yapabilirsiniz.


Tur başlangıç ve bitiş yeri: Plaza Catalunya veya otelinizden
Tur Başlangıç Saatleri: Sabah 09:00 – 10:00 arası
Ulaşım Şekli ve Kişi Başı Ortalama Ulaşım maliyeti: Metro, tren, yürüyüş. 26 €.
Yürüyüş Zorluğu : Girona’da hafif eğimli uzun olmayan yokuş ve Katedral merdivenleri vardır, orta derece

Tur Ücretleri :

1 kişi – 120 €
2 kişi için kişi başı 70 €
3 kişi için kişi başı 60 €
4-8 kişi için kişi başı 50 €
9-12 kişi için kişi başı 40 €


Türk rehber eşliğinde size özel, Türkçe Barselona, Madrid, Endülüs, Lizbon şehir turları için mail atınız : guiaturca@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder